Netwerken

Netwerken wordt vooral op locatie bij bedrijven, instellingen en universiteiten gedaan. We laten zien wat wij kunnen, waarnaar we op zoek zijn en kijken wat de ander "te bieden" heeft.

Netwerken

belangenbehartiging

Een cruciaal onderdeel van NOTaS is de belangenbehartiging van de TST-gemeenschap. We willen geen subsidie, maar wel dat bv de overheid onze producten afneemt.

Belangenbehartiging

disseminatie

De verschillende deelnemers van NOTaS geven regelmatig lezingen en workshops over de mogelijkheden van Taal- en Spraaktechnologie.

Disseminatie

De CLARIN Young Scientist Award is toegekend aan Maarten van Gompel van de Radboud Universiteit Nijmegen (CLST, NOTaS-partner) voor zijn baanbrekende werk aan FoLiA en CLAM.
De uitreiking vond plaats op de jaarlijkse CLARIN Conferentie, in Wrocław (Polen) alwaar een zichtbaar verraste Maarten via Skype door Prof. Erhard Hindrichs gefeliciteerd werd..

FoLiA is een flexibel standaardformaat voor geannoteerde corpora dat voor een groot en groeiend aantal data gebruikt wordt, zowel binnen als buiten CLARIN. Voorbeelden zijn SONAR, VU-DNC, DutchSemCor, Basilexen Nederlab. Het functioneert in vele applicaties en web services, bijv. in T-Scan, Frog en UCTO (die je hier kan vinden), en in de in CLARIN-NL ontwikkelde toepassingen TTNWW en OPENSONAR.

Voor het volledige bericht incl. de motivatie, zie de CLARIAH-website.