×

Waarschuwing

Het formulier #4 bestaat niet of is niet gepubliceerd.

Deelnemersbijeenkomst bij Nationaal Archief

Nationaal Archief

Op dinsdag 20 september 2016 is er een deelnemersbijeenkomst bij het Nationaal Archief in Den Haag.

Deelnemersbijeenkomst Instituut voor de Nederlandse Taal

panorama int 1

Op 13 oktober organiseert NOTaS een deelnemersbijeenkomst bij het Instituut voor de Nederlandse Taal (IvdNT) in Leiden. Zoals gebruikelijk hebben we weer een aantal sprekers gevraagd om een presentatie te verzorgen over een overkoepelend thema. Deze keer is het thema Publieke Taalresources en hun belang voor Nederlandse en Vlaamse TST-bedrijven.

Plaats

Instituut voor de Nederlandse Taal
Matthias de Vrieshof, Leiden, Nederland

(kijk hier voor de routebechrijving) 

Datum en tijd vrijdag 13 oktober, 10:00-13:30 uur

Wat kunt u verwachten?

Het doel van deze bijeenkomst is om NOTaS-deelnemers en Vlaamse TST-bedrijven en onderzoeks­instellingen te informeren over de stand van zaken op het terrein van de Taalresources voor het Nederlands (inclusief Belgisch-Nederlands), de beheertaken van het IvdNT, de bij het IvdNT beschikbare resources, de taalresources uit het CLARIN/CLARIAH-programma en de toepassingsmogelijkheden voor Nederlandse en Vlaamse bedrijven.

Verder organiseren we een Pitch-sessie waarin Belgische bedrijven de kans krijgen hun (Nederlandstalige) TST-producten in 10 minuten te presenteren. Hierna zal er ruimte zijn voor een discussie over het nut en de praktische mogelijkheden van een nieuwe CLARIN/CLARIAH-aanvraag voor het Belgisch-Nederlandse taalgebied.

Als u als Belgisch bedrijf een pitch wilt verzorgen, ontvangen we graag z.s.m. uw voorstel. Deadline: 1 oktober. U kunt uw voorstel (bedrijfsnaam, naam spreker, contactgegevens, onderwerp-aanduiding en abstract van 5 regels) insturen via . Uiterlijk begin oktober hoort u of uw pitch een plaats in het programma krijgt.

Inschrijven

U kunt zich hier inschrijven

Programma

10:00 Inloop met koffie/thee
 10:15  Welkomstwoord door Staffan Meij (voorzitter NOTaS)
10:20 Frieda Steurs (directeur IvdNT), Introductie van het IvdNT,  overzicht van beschikbare taalresources en toekomstplannen
11:00
Jan Odijk (Univ. Utrecht / CLARIAH), Overzicht van de taalresources van het CLARIN-CLARIAH-programma 
11:30 Pauze
11:45
Pitch-sessie met Belgisch-Nederlandse bedrijven
12:15  
Slotdiscussie: wenselijkheid Vlaams CLARIAH-programma
12:30 NetwerkLunch

Alle NOTaS-deelnemers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om aan deze bijeenkomst deel te nemen. U kunt zich via ons online-registratieformulier aanmelden.

 

Voor NOTaS-deelnemers en nieuwe belangstellenden is de deelname gratis. Belangstellenden die vaker willen komen, vragen we om deelnemer te worden. Bij vragen of suggesties kunt u contact met ons opnemen via een e-mail aan: .

Achtergrondinformatie