Drongo-festival

Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober is de vijfde editie van het Drongo Talenfestival, in de Jaarbeurs te Utrecht. We zijn hier beide dagen aanwezig met een groot NOTaS Paviljoen. Dit Paviljoen heeft een A-locatie: direct aan het centrale plein.

In het NOTaS-Paviljoen ontdek je de kracht van automatische taal- en spraakverwerking (TST). De NOTaS-deelnemers GridLine/Klinkende Taal, Telecats, Fluency en de Radboud Universiteit presenteren hier beide dagen boeiende labs (demo-opstellingen) rond hun nieuwste educatieve toepassingen en de NOTaS-Nao staat klaar om je te ontvangen. Via deze doe-het-zelf activiteiten krijg je inzicht in de gebruikte technologie. Hierover kun je ook vragen stellen aan experts die nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van deze toepassingen.

Voor verdere informatie, zie: http://www.drongofestival.nl/stichting-notas/

Op zaterdag organiseert NOTaS van 13:00 tot 15:00 uur twee opeenvolgende lezingensessies rond educatieve toepassingen van Taal- en Spraaktechnologie met computertaalkundige Steven Krauwer als spreekstalmeester. Voor het programma, zie NOTaS-sessie 1 en NOTaS-sessie 2.

Over het Drongo Talenfestival

Het Drongo-festival laat een breed publiek van professionals en taalliefhebbers in een festivalsfeer kennismaken met producten, diensten en onderzoeksprojecten op het gebied van taal en spraak.

Tijdens de vorige 2-daagse editie (2015) bezochten ruim 2500 zeer geïnteresseerde bezoekers het DRONGO-talenfestival. Men luisterde naar keynote-sprekers van wereldformaat en interessante wetenschappelijke verhandelingen, bezocht indrukwekkende optredens, volgde succesvolle spoedcursussen en nog veel en veel meer.

De komende editie zal zich van de vorige onderscheiden door zich de eerste dag speciaal op professionals te richten en dan vooral de doelgroepen Onderwijs, Overheid, Tolken/Vertalers, Onderzoekers en Studenten. Ook zal het festival goede sprekersruimten bieden voor het houden van lezingen, meer media-aandacht genereren en een podium bieden voor netwerk-mogelijkheden voor de aanbieders. Dit gebeurt onder andere door op de eerste dag een netwerk-avond te organiseren waarop bedrijven hun klanten kunnen uitnodigen.

Drongo biedt dus een mooie kans om NOTaS en onze sector op de kaart te zetten.

Toegangskaarten met korting

Voor NOTaS-deelnemers en hun klanten zijn 50 kortingscodes beschikbaar. Een dagkaart kost dan EUR 5,- i.p.v. EUR 10,-. Als je hier interesse in hebt, kun je losse codes aanvragen via onderstaand webformulier. Geef hierbij even aan voor welke organisatie de code bedoeld is, zodat we de kortingskaarten eerlijk kunnen verdelen. Het kan een paar dagen duren voor we reageren.

Als je meer wil weten over dit evenement kun je bij Oele of Arjan terecht.

E-mail: secretaris@notas.nl