×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 74 niet laden

NOTaS, Drongo en Meertaligheid

Beschrijving

Vrijdag 13 mei organiseert Drongo een interessante middagbijeenkomst rond het thema meertaligheid. In de workshopsessie zal Helmer Strik een workshop verzorgen die dit thema vanuit TST-perspectief aanvliegt. 
Al met al een interessant programma voor wie het Nederlands een warm hart toedraagt. Vandaar dat NOTaS dit van harte aanbeveelt. 

________________________________________________

Beste deelnemer,

Drongo header

Drongo heeft zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld van een goedbezocht tweedaags festival rond taal en meertaligheid, tot hét online kennisplatform op het gebied van meertaligheid. Dat is uiteraard mede mogelijk gemaakt door de inzet en bijdrage van de vele vrienden en partners van Drongo. Op vrijdagmiddag 13 mei van 13:00 tot 17:30 uur vieren we graag samen met jou beide mijlpalen: het tienjarig bestaan van Drongo én de officiële lancering van het platform drongo.nl. Meld je aan!

Locatie
Theaterzaal C - Campus van de Radboud Universiteit
Elinor Ostromgebouw, Heyendaalseweg 141
6525 AJ Nijmegen

Programma
Wat kun je verwachten? De middag staat in het teken van de dilemma's waar de toegenomen meertaligheid in de samenleving ons voor plaatst. Zonder gezamenlijke taal kunnen we elkaar niet verstaan. Hoeveel ruimte kunnen, willen en moeten we maken voor andere talen? Die vraag speelt in het onderwijs en de kinderopvang, maar ook op het werk, op straat en eigenlijk overal. Onderdompeling is een beproefde methode om een taal te leren. Maar wie niet kan zwemmen verdrinkt door onderdompeling. En van wie is de Nederlandse taal? Is die alleen van degenen die haar met de paplepel binnenkregen? Of maken ook mensen de dienst uit die als volwassene de taal geleerd hebben? Is het Engels de grote gelijkmaker?

In een plenair panelgesprek gaan drie deskundigen met verschillende visies op deze kwesties met elkaar en met het publiek in gesprek, in het bijzonder over onderwijs in een meertalige samenleving. Na de pauze is er een keur aan activiteiten, zoals verschillende discussietafels waar je in gesprek kunt met onderzoekers, door kunt praten over dilemma’s rond meertaligheid, meedoen met meertalige spellen, je eigen taalbiografie maken, al wandelend een podcast beluisteren, of een bezoekje brengen aan het Drongo loket. Adriaan van Dis houdt een keynote over hoe meertaligheid zijn Nederlands en zijn schrijverschap verrijkte.

De middag wordt verder aangekleed met muzikale optredens. Voor koffie, thee en iets lekkers wordt gezorgd. We beginnen om 13.00 uur en eindigen om ca. 1700 uur met een drankje. 

Aanmelden
Meld je nu aan voor 'Meertalig Nederland… hoe dan? 10 jaar Drongo'! Ga naar het tegeltje van 'Meertalig Nederland… hoe dan? 10 jaar Drongo', vervolgens kan je je aanmelden via de gele button. Klik op onderstaande button om naar het tegeltje te gaan. Ben je nog niet geregistreerd voor het Drongo platform? Klik dan hier om je eerst te registreren voor het platform, ga vervolgens naar het tegeltje via onderstaande button.

Afbeelding Drongo


NOTA BENE
Dit evenement is gratis voor bezoekers. Maar het is natuurlijk niet gratis om het te organiseren. We maken kosten en gaan verplichtingen aan op basis van jouw aanmelding. Ben je onverhoopt verhinderd om te komen, dan kun je zonder kosten je aanmelding annuleren tot dinsdag 10 mei, 12.00 uur. Kom je niet zonder dat aan te kondigen, of laat je het ons later weten, dan brengen we 50 euro annuleringskosten in rekening. Afmelden kan via de gele button bij het tegeltje van 13 mei.