In een grijs verleden was er het overheidsinitiatief MMI-IOP dat als doel had de samenwerking tussen kennisinstellingen, bedrijven en organisaties op het gebied van Mens-Machine-Interactie te stimuleren (een soort voorloper van het Topsectoren beleid van tegenwoordig).

Veel deelnemers van de MMI-IOP vonden na afloop jammer dat het stopte en hebben het platform-MMI opgericht om met elkaar in gesprek te blijven en nieuwe ontwikkelingen op dit gebied beter te kunnen monitoren. Het platform is dus in veel opzichten goed vergelijkbaar met NOTaS.

Nu heeft het platform middels Janienke Sturm gevraagd of wij het leuk zouden vinden om op een van hun bijeenkomsten te laten zien wat er op het gebied van MMI, TST en AI allemaal gebeurt.

Het bestuur van NOTaS verwelkomt dit initiatief en heeft ja gezegd zodat er ‘s middags 7 juni een MMI-IOP bijeenkomst is op de Radboud Universiteit in Nijmegen met praatjes van een aantal NOTaS-deelnemers.

Het is gelukt een hippe ruimte te reserveren, maar…. Helaas is er slechts ruimte voor in totaal 25 mensen. Het platform komt waarschijnlijk met 16 man, dus voor NOTaS blijven nog ongeveer 9 plaatsen over. Trekken we daar de 3 sprekers vanaf dan rest nog 6! Snel opgeven is dus raadzaam.

Voor de NOTaS-deelnemers is natuurlijk alleen het inhoudelijke deel interessant, dus zij kunnen bij de koffiepauze om 15:50 uur binnenkomen.

 

14:30 – 15:00

Inloop

15:00 – 15:15

Welkom door Henk vd Heuvel

15:15 – 15:50

Huishoudelijke zaken Platform-MMI

15:50 – 16:00

Koffie/Thee

16:00 – 17:30

Inhoudelijke deel: TST, MMI en AI

 

Nadine Glas: MMI in Parijs

 

Louis ten Bosch: ASR en Kaldi

 

Esther Klabbers: TTS en DNN

17:30 – 17:40

Afronding