logo ivdnt

De Memory Disk Division (MD) van het Japanse bedrijf "The HOYA Group" heeft vandaag aangekondigd dat het NOTaS-deelnemer ReadSpeaker heeft overgenomen. ReadSpeaker zal verder gaan als dochteronderneming van de Speech Synthesizer-business unit van MD.

Het Nederlands-Zweeds ReadSpeaker is een toonaangevend tekst-naar-spraak (TTS) bedrijf dat producten ontwikkelt en commercialiseert om tekst met een menselijke klinkende stem voor te lezen. ReadSpeaker heeft dochterondernemingen in 7 landen in Europa, evenals entiteiten in de VS en Australië, en biedt zijn producten en diensten in 62 landen.

De business unit van Speech Synthesizer van MD is een wereldwijde tekst-naar-spraak-product- en service-eenheid met activiteiten in Japan, Korea en de VS Augustine Yee, Chief Legal Officer en Global Head of Corporate Development van HOYA Corporation licht toe: "als een globale technologie -bedrijf, zal ReadSpeaker de taalontwikkelingsmogelijkheden en toekomstige commerciële applicaties voor onze Speech Synthesizer-producten op de wereldmarkt vergroten. Deze overname toont aan dat wij blijven streven naar innovatie, zowel intern als via onze acquisitie, externalisatie en partnerschapsactiviteiten."

 

Na Telecats, dat eerder in 2017 door WebHelp werd overgenomen, is dit in 2017 alweer het tweede Nederlandse TST-bedrijf dat zo goed is dat anderen het graag overnemen :-).

 

Namens het bestuur van NOTaS wensen we we ReadSpeaker een zonnige toekomst en natuurlijk mooie voortzetting van het NOTaS-deelnemerschap.

 

bestuur NOTaS