Gastredacteur

Sinds de DIXIT een jaarlijkse uitgave is met een speciaal thema, vragen we iemand van "buiten" om voor het komende nummer als gastredacteur op te treden. Zo iemand heeft ervaring in de wereld die het thema gaat belichten waardoor het veel makkelijker wordt om interessante onderdelen te belichten, goede auteurs te benaderen en te voorkomen dat de redactie steeds maar vanuit haar eigen achtergrond naar zo'n thema kijkt. Als eenmaal de onderwerpen bepaald zijn en de potentiele auteurs geselecteerd, verdelen de gastredacteur en de redactei de taken: het benaderen, het uitleggen van doel, schrijwijze, lengte etc. van de stukken en het nalezen en eventueel, in overleg met de auteurs , het corrigeren van de stukken.


Gastredacteur 2017

Kunstmatige Intelligentie en Taal- en Spraaktechnologie! Je zou denken 2x het zelfde want de menselijke intelligentie is sterk taal-gerelateerd. Voor deze editie hebben we iemand weten te strikken die onderzoek doet op zowel academische instellingen als de industrie: Boris de Ruyter.

In het dagelijks leven is Boris onderzoeker "experimentele psychologie" bij Philips en hoogleraar op de Radboud Universiteit.


Gastredacteur 2016

Voor de 2016 editie van DIXIT, die over Robots en TST gaat, hebben we Mike van Rijswijk gevraagd: en hij heeft ja gezegd :-).

In het dagelijks leven is Mike Digitaal & Innovatie Strateeg en houdt hij zich bezig met de "integratie van robots in onze samenleving. Bij uitstek iemand die een goed overzicht heeft over wat er allemaal op dit gebied gebeurt.


Gastredacteur 2015

Als redactie zijn we zeer verheugd dat we voor het 2015 nummer een gastredacteur hebben gevonden uit de eigen gelederen: Inge de Mönnink.
In het dagelijksleven is Inge manager educatie bij Dedicon, een specialist in het produceren en leveren van alternatieve leesvormen (gesproken boeken, brailleboeken, etc.) van bijvoorbeeld kranten, tijdschriften en (school)boeken, voor iedereen met een leesbeperking.


Gastredacteur 2014

De 2014 DIXIT gaat over Mobile Apps en Taal- en Spraaktechnologie. Daarom is het mooi dat Peter Desain, in het dagelijksleven hoogleraar Kunstmatige intelligentie en Cognitiewetenschap en enthousiast aanvoerder van het BrainGain-consortium, voor dit nummer gastredacteur van DIXIT wilde worden.

Het BrainGain-consortium is een samenwerking tussen onderzoekers van verschillende universiteiten en grote en kleine bedrijven en is er helemaal op gericht om resultaten van hersenonderzoek toe te passen in het alledaagse leven.