logo elgIn januari 2019 werd het door de EU gefinancierde project European Language Grid (ELG) gelanceerd. Het doel van dit project is de ontwikkeling van het primaire platform voor Europese taaltechnologieën.

Het platform zal plek bieden aan duizenden datasets en honderden LT-tools en -diensten die rechtstreeks vanuit het netwerk kunnen worden gebruikt. We willen dit platform zo nuttig en efficiënt mogelijk maken. Daarom vragen wij u als potentiële gebruiker van de ELG om uw input.

Enquête

Voor iedereen die zich bezig houdt met TST: er is een enquête gemaakt om meer te weten te komen over de eigen gebruikscases en vereisten met betrekking tot taaltechnologie. Het duurt ongeveer 15-20 minuten om de enquête in te vullen. De reacties wordt vertrouwelijk behandeld en alleen gebruikt in verband met de ontwikkeling van het ELG-platform. De gegevens worden niet aan derden verstrekt.

De enquête is online beschikbaar op het volgende adres:
https://www.surveymonkey.com/r/5RHHWPS

We willen erop wijzen dat de ELG een initiatief is van de Europese LT-gemeenschap voor de Europese LT-gemeenschap. Onze missie en doel is het verzamelen en implementeren van zoveel mogelijk van de behoeften die we in onze gemeenschap kunnen vaststellen.