logo Notas2NOTaS beleefde in 2019 een uitstekend jaar met twee zeer goed bezochte en inhoudelijk boeiende netwerkbijeenkomsten (achtereenvolgens bij de Universiteit Tilburg en het LIACS in Leiden) en een geanimeerde netwerklunch bij Karel V rond de ontwikkeling van ISO-standaarden voor TST.

Als bestuur zijn we alweer druk bezig om nieuwe bijeenkomsten op te zetten in 2020, waarbij we voortbouwen op de succesformule van de vorige bijeenkomsten: een interactieve miniconferentie i.s.m. een voor de TST-sector interessante gastorganisatie waar zowel academische sprekers als productontwikkelaars en gebruikers ingaan op een overkoepelend thema. Zoals gebruikelijk blijven nieuwe introducées van harte welkom, want NOTaS heeft nog steeds de ambitie om te groeien.

Activiteiten

Onze eerstvolgende bijeenkomst is op donderdag 19 maart in de Jaarbeurs Meetup in Utrecht, waar de Belastingdienst ons ontvangt met een veelzijdig programma rond ethische aspecten van AI-toepassingen bij overheidsdiensten, waarbij uiteraard ook de ethiek van Taal- en Spraaktechnologie aan bod zal komen. Save the date!

Twee dagen eerder organiseert de Hogeschool Leiden ook een boeiend symosium rond E-discovery. Verder bestaat de mogelijkheid om op maandag 8 juni deel te nemen aan de 1e editie van de Nederlandse Spraaktechnologiedag bij de TU Delft en hier zelf een posterpresentatie te verzorgen.

Verder wil het bestuur jullie graag informeren over drie recente besluiten:

  • - de contributie 2020 en de bijbehorende deelnemersfactuur
  • - de sponsorbijdrage aan de Stichting Open Spraaktechnologie
  • - het herstel van de onverwachts offline gehaalde NOTaS-site

Bestuur

De samenstelling van het bestuur is ongewijzigd en bestaat uit Fabrice Nauze (vz), Staffan Meij (vvz), Henk v.d. Heuvel (pm), Arjan van Hessen (webmaster) en ondergetekende (secr).

Veel leesplezier en hopelijk tot 19 maart!

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur,

Oele Koornwinder

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.